İslamda Kadının Yeri Ve Önemi

tesetturlu-kadin

İslamda kadının oldukça önemli bir yeri ve konumu vardır. Kadın bir bütünün ayrılmaz parçasıdır.Hatta kadın ümmetin yarısıdır. İslamda kadın temel eğitimi veren ilk öğretmendir. Bundan dolayı ümmetin geleceği hususunda kadın çok önemli bir etkendir. Kadın bozulduğunda toplumun bozulacağını çok iyi bilen islam düşmaları kadını hedef almışlar kadını ifsad etmek üzere çalışmalar yapmışlardır. Bunuda onu erkeklerin arasına karıştırmak kadın erkek eşitliği sahte hürriyet gibi batıya ait fikirleri yayma suretiyle yaparken her çeşit yolu ve aldatma unsurlarını’da kullanmışlardır.

ALLAH c.c düşmaları bir toplumu yıkmak için daima kadını silah olarak kullanmışlar kadını özgürleştirmek adı altında onu eğlence mevzuu ve reklam malzemesi durumuna düşürerek fıtri yapısından ve asli sorumluluğundan uzaklaştırmışlardır.

Kadının ahlakını bozmuş ve islamın ona verdiği değeri ve kimliğini unutturup kendi istedikleri şekle somayı başarmışlar ve modanın ve şehvetinin kölesi durumuna düşürmüşlerdir.Bunun en önemli sebelerinden biri toplumu ifsad etmek asıl gaye ise islamın yaşanmasına engel olmak fert ve toplum hayatından islam nizamını kaldırmaktır.
İslamın kadının özgürlüğünü elinden aldığı gerekçesiyle islamı kötülemek ve kadını asıl olan kimliğinden uzaklaştırmak istiyorlar.Kadın kendi tabiat ve fıtratının çevresinde kaldığı sürece yuvasına dolayısıyla topluma faydalı olabilir.

Bunu da oku :  Hz Muhammed'in Güzel Ahlakı

Hayat Rehberimiz Kur’an-ı Kerimde RABBİM’iz ALLAH c.c şöyle buyuruyor.
” Ey İman Edenler Kendinizi Ve Ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun ” [ Tahrim 6 ]

Buhari Ve Müslim de geçen bir hadisde Peygamber Efendimiz S.A.V Şöyle Buyuruyor.
” Hepiniz Çobansınız Güttüğünüzden Sorumlusunuz ” Devlet reisi çobandır ve yönettiği kimselerden sorumludur, Erkek ailesi içinde emri altındaki kimselerden sorumludur. Kadın eşinin evinde çobandır emri altındaki kimselerden sorumludur. İslam kadına bedenini açmasını mahremi olmayan kimselerle yalnız kalmasını ve erkeklere karışmasını yasaklamıştır ve ona esas bir vazife vermiştir. Buda evin iç idaresi ve çoçuk terbiyesidir.

ALLAH Azza ve celle ne diyor kendinizi ve ailenizi ateşten koruyun o halde ne yapmamız lazım kendimizi ve sahip olduklarımızı ateşten korumamız gerekmekte. Bunun içinde yerimizi ve yapmamız gerekenleri iyi bilmemiz gerekiyor Resulullah S.A.V’in buyurduğu gibi kadında bir çobandır evine sahip çıkmak namusunu korumak ve çoçuklarını islam ahlakı ile yetiştirmek islam egitimi vermekle sorumludur.

Yazımın başındada dediğim gibi ümmetin geleceğinde kadın çok etkilidir Çünki o temel eğitimi veren ilk öğretmendir. Toplumu fertler oluşturur fertleride kadınlar yetiştirir. Dolayısıyla kadın alçalırsa ümmet alçalır kadın yükselirse ümmet yükselir.

Bunun için islamda kadın değerlidir ve önemli bir konuma sahiptir. Kadında erkek gibi ALLAH Azza ve celle’nin emir ve nehiylerinle muhattaptır. Kadınında başta ALLAH c.c’a olmak üzere kendine,evine ve topluma karşı görevleri bulunmaktadır.

Bunu da oku :  Allah'a Ortak Koşmak (Şirk)

ALLAH c.c karşı görevleri: Uluhiyettin bütün yönlerini ALLAH c.c’a vererek O’na iman etmesi ALLAH c.c’ın indirdiği bütün emir ve yasaklara riayet etmesidir.

Kendine karşı görevleri: Misak aleminde vermiş olduğu söz’e [1] sadık kalarak yüklendiği emanete [2] sahip çıkmasıdır. ALLAH c.c kendisine verdiği aklı onun istediği yönde kullanarak ALLAH c.c’ın kendinizi ve ailenizi ateşten koruyun… hitabına kulak vererek kendini ateşten koruyacak bir hayat yaşamasıdır.

Evine karşı görevleri : Müslüman kadının evini takva üzerine bina etmesi gerekir. Evini daima bir müslüman kadına yaraşır şekilde düzen içinde bulundurmalıdır. Evindeki israfa yer vermemelidir ev tamamen kadının kontrolünde ve korumasında olan bir mekandır. Hadisi Şerifte buyrulduğu üzere kadın kocasının evinde çobandır oradan sorumludur.

Topluma Karşı Görevleri:
Çevresinde bulunan bayanlara islamı en güzel şekilde yaşatmaya çalışarak örnek olmalı onlara nasihatlerde bulunmalı ve çevresine karşı emri bil maruf nehyi anil münker [ iyiliği emretmek kötülükten sakındırmak ] görevini hiçbir zaman aksatmamalı her fırsatta onlara ALLAH c.c emir ve nehiylerinden sorumluluklarımızdan bahsetmeliyiz.

Bunu da oku :  Kur'an Öğreniyorum 20.Bölüm İdğam-ı Bila Ğunne

1- Araf 172.Ayet
2-Ahzab 72.Ayet

Visited 10 times, 1 visit(s) today

Benzer yazılar

Leave a Comment