4444 Salat-ı Tefriciye Duası

tefriciye

Faziletleri bakımından oldukça önemli olan salatı tefriciye hakkında sizlere detaylı bilgiler aktarmış olacağız. Özellikle hanımlar tarafından okunduğu bilinen salatı tefriciye’nin faziletlerini aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz.

Namazdan sonra 11 kez okunduğunda o kişinin rızkı hiçbir zaman kesilmez.

Günde 100 defa okumaya devam edenler amacına ulaşır ve arzu ettiği şeye nail olmaktadır.
Yine günde 100 defa okumaya devam eden kişiler, hayaline gelmeyen şeylerle karşılaşabilir.
Günde 4444 kere okuyan bir kimse idam mahkûmu dahi olsa Allah izin verdiği sürece kurtulur.
Hastaya okunmaya devam edildiğinde Allah’ın izniyle şifa bulmaktadır.
Bu salavat-i şerifeyi okumaya devam edenler, tüm düşmanlarından ve belalarından kurtulur.
İlk olarak İhlas suresiyle 21 defa istiğfar edilir ve sonra ne için okunuyorsa ona niyet edilmelidir.
Okuma sırasında Kıbleye dönük okunduğunda, daha çok etkili olmaktadır. Okuyuş sırasında zihninizin farklı şeylerle meşgul olmaması için gözlerinizin kapalı olması tavsiye edilir.
Yorulduğunuz zaman dinlenebilir ve daha sonra devam edebilirsiniz.
Kendisi için okuyacak gücü olmayan kimseler ise bu sureyi başkalarına okutabilmektedir.
Okunacak adedin net olmasına dikkat etmelisiniz.

Bunu da oku :  Cuma Duaları

Pek çok kişinin aklına aynı soru gelmektedir. Kesin sonuç şeklinde hükmü var mıdır? Bu sorunun cevabı aslında oldukça kolaydır. Duanın bir ibadet olduğunu ve ibadetlerinde karşılığının genel olarak ahirette verileceğinin bilinmesinde yarar vardır.

Salatı Tefriciye olarak bilinen selam cümleleri hadislerde bulunmamaktadır. Sadece bazı Şia kitaplarında ve dua kitaplarında yer almaktadır.

Duânın Türkçe Okunuşu

“Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.”

Duânın Mânâsı
“Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”

Visited 6 times, 1 visit(s) today

Benzer yazılar

Leave a Comment